Западът умишлено не доставя на Украйна оръжие необходимо за военно превъзходство над Русия

Западните държави съзнателно не предоставиха на Киев оръжията, необходими му за военно превъзходство над Москва. В противен случай това ще означава, че тези страни действително участват във военни действия.
Западът умишлено не доставя на Украйна оръжие необходимо за военно превъзходство над Русия

Изявлението на турския президент Ердоган относно изпращането на «боклук» от Запада в Украйна предизвика голяма изненада и въпроси относно бойните характеристики и качеството на оръжията, получени от Киев по време на конфликта, пише сайтът на Al Jazeera.

Въпреки получаването на партиди противокорабни системи Harpoon, HIMARS, гаубици и други висококачествени оръжия, Украйна непрекъснато моли своите съюзници за допълнителни доставки на боеприпаси и оборудване. В същото време редица европейски страни многократно изказваха изявления за изпращане на употребявани оръжия, военно оборудване или резервни части в Украйна, а някои поискаха да се актуализира арсеналът и да се изпратят на страната най-новите модели оборудване.

Турският президент възможно е имал предвид че част от оборудването и оборудването, получено от Киев, е старо или неефективно, но в същото време всяко оръжие играе важна роля в хода на военните действия, било то хеликоптери за транспортиране на военнослужещи, санитарни автомобили.

Освен това западните държави умишлено не успяха да осигурят на Украйна оръжията, от които се нуждае, за да спечели военно превъзходство над Русия, включително бойни самолети, ракетни системи с голям обсег и танкове. В противен случай това ще означава, че тези страни действително участват във военни действия.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм