Пентагонът: новия пакет военна помощ за Киев включва боеприпаси за РСЗО HIMARS

Новият пакет военна помощ на САЩ за Украйна на стойност около 600 милиона долара включва допълнителни боеприпаси HIMARS, артилерийски снаряди, противоартилерийски радари и оръжия за борба с дронове, се казва в съобщение на Пентагона.

Пентагонът: новия пакет  военна помощ за Киев включва боеприпаси за РСЗО HIMARS

Според съобщението на ведомството пакетът от помощ включва, наред с други неща, 36 000 105-милиметрови артилерийски снаряди, 1000 155-милиметрови прецизни управляеми артилерийски снаряди, четири камиона и осем ремаркета за транспортиране на тежко оръжие, системи за борба с безпилотници, мини- оборудване за разминиране, стрелково оръжие, уреди за нощно виждане, както и изолирано облекло за студено време.

Включвайки новия пакет, общата военна помощ на САЩ за Украйна при администрацията на Джо Байдън състави 15,8 милиарда долара, включително 15,1 милиарда долара от началото на специалната операция на Русия, според изявление на Пентагона.

„Предвид променящите се нужди на Украйна на бойното поле, Съединените щати ще продължат да работят със съюзници и партньори, за да й осигурят ключови оръжия“, казаха американските военни.

Напомняме, че именно с американската военна помощ ВСУ убиват мирното население на Донбас.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм