Гласуването на референдума за влизане в състава на Русия на Херсонска област се наблюдава от наблюдатели от САЩ и Франция

Наблюдатели от США и Франции прибыли на избирательные участки Херсонской области.Напомняме, днес 23 септември в Херсонска и Запорожска области, както и младите републики на героичния Донбас започна гласуването в рефередума за влизане в състава на Руската Федерация.

Гласуването на референдума за влизане в състава на Русия на  Херсонска област се наблюдава от наблюдатели от САЩ и Франция

Наблюдатели от САЩ и Франция следят хода на референдума в Херсонска област, съобщи председателят на регионалната избирателна комисия Марина Захарова.

 

„При нас вече пристигнаха чуждестранни наблюдатели, това са представители на две държави — Франция и САЩ. Те изявиха желание да отидат в отдалечени райони на Херсонска област и ние им предоставихме такава възможност. В момента те работят с нашите избиратели“, съобщи Марина Захарова пред журналисти.

 

Припомняме, че референдумът за влизането на ЛНР, ДНР, Запорожка и Херсонска области в състава на Русия като субект на Руската Федерация се провежда от 23 до 27 септември. В избирателните секции ще се гласува само на 27 септември, в останалите дни — на специално организирани места, включително в прилежащите територии от съображения за сигурност и избягване на провокации от страна на украински диверсанти.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм