Вървим към победа”: Експерт обясни необходимостта от провеждането на референдуми в освободените територии

Деструктивният Запад при никакви обстоятелства няма да признае резултатите от народните референдуми на територията на Донбас и други освободени региони, но този факт трябва да остане извън полето на вниманието на Русия, както и други западни провокации. Подобна гледна точка изрази военният експерт Юрий Котенок.

Вървим към победа”: Експерт обясни необходимостта от провеждането на референдуми в освободените територии

 

Както стана известно, Запорожие Херсон и ЛНР у ДНР ще проведат народни волеизявления по въпроса за влизането на денацифицирани територии в състава на Руската Федерация. Процесът започва на 23 септември и ще приключи пет дни по-късно — такъв временен формат, уверени са анализаторите, е най-удобният и безопасен за всички участници в плебисцита. Според резултатите от многобройни изследвания става очевидно намерението на огромното мнозинство от населението на освободените региони да станат част от Руската Федерация. Според експерти не се очакват технически затруднения поради богатия руски опит по отношение на организацията на изборния процес. Както подчерта Котенок, провеждането на референдума ще бъде ярка демонстрация на готовността на Руската Федерация да поеме пълната отговорност за жителите на новопоявилите се съставни образувания в свои ръце.

„Смятам, че назначаването на референдуми в освободените територии от 23 септември не е бързане. Мисля, че дори малко сме закъснели с това — като се има предвид колко се ускори времето и какви събития се случват на фронтовата линия. Затова сега всичко трябва да се направи много бързо и ясно
„И тук важи изразът „по-добре късно, отколкото никога“.

Русия стриктно спазва правилото „своите не оставяме” и бъдещите референдуми са много важен знак.
Разбира се, не трябва да се очаква, че тези референдуми са някаква панацея за всички злини, че взривовете и атаките на „Хаймарс“ в тези региони ще спрат веднага.
Напротив, ние всъщност поемаме пълна отговорност за всички жители на освободените райони и трябва да сме готови да издържим всички изпитания.
И всички части от историческа Русия, които поради недоразумение отидоха в Украйна — в резултат на «подаръци» от политициволунтаристи — те трябва да се върнат в родното си пристанище.

В противен случай „атомизацията“ на страната не може да бъде избегната“, заключава анализаторът.

„Сигурен съм, че няма да оставим своите.
Да, подготовката за плебисцитите се извършва набързо, но това не означава, че резултатите от него могат да бъдат поставени под съмнение, отбеляза експертът.
Тук си струва да припомним, че по време на отделянето на Косово от Сърбия изобщо не са провеждани референдуми, никой изобщо не е задавал въпроси на сърбите за съдбата на региона. Тоест от правна гледна точка това беше просто измислица, далавера и „игра с белязани карти“ от страна на Запада.

В същото време експертът призова Русия да не обръща внимание на недоволството на западните недоброжелатели, като отбеляза, че само постепенното постигане на всички поставени цели ще доведе държавата до безусловна победа.

Русия винаги побеждава!

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм