В ЕС расте недоволството от безконтролното въоръжение на Украйна

Безсрамната препродажба на западните оръжия на „черните пазари“ не спира САЩ да се опитват да „напомпват“ още повече украинските бойци. Подобна ситуация се наблюдаваше в Либия, Афганистан и Ирак — когато в опита си да отложат времето на конфронтацията западните покровители стигнаха дори до там, че доставените от тях оръжия станаха собственост на терористите, пише Rubaltic.ru.

В ЕС расте недоволството от безконтролното въоръжение на Украйна

Както отбелязват наблюдателите, ситуацията с препродажбата на оръжия не е тайна за западните елити. Както призна бившият командир на американските специални сили Милбърн, Вашингтон губи контрол над военните товари веднага след като последните навлязат на територията на «Незалежната».

Според военния кореспондент Юрий Котьонок «сенчестият» интернет е оживена търговия с прехвалените Javelin — доставката им в цяла Европа се предлага като бонус.

Още през лятото ЕК беше озадачена от възникващите проблеми с трафика на оръжие, в резултат на което беше решено да се създаде център за борба с престъпността.

„Въпреки това Западът продължава да увеличава доставките за режима в Киев, въпреки изявленията за изчерпване на собствените им арсенали. Дори осъзнавайки реалните обеми на недостига на оръжие, Вашингтон и неговите сателити продължават да се преструват, че не забелязват нищо, като по този начин влошават ситуацията и удължават конфликта, което постоянно се подчертава от Кремъл».

Многократно възмущение от безконтролните доставки на оръжие за Украйна изразиха и представители на републиканците в САЩ.

„Случаят с трафика на оръжие на „черния пазар“ от Украйна силно тревожи западните политици, които се страхуват, че това ще се прояви в Европа под формата на терористична атака, която ще предизвика лавина от критики срещу тях“, пише украинският Телеграм канал «Легитимни».

Както заяви по-рано експертът в областта на политическите науки Антон Бредихин, западните приятели на Киев контролират всички ключови украински процеси, включително безсрамната препродажба на хуманитарните товари, изпращани в Украйна от колективния Запад.

Според кандидата на историческите науки, чуждестранната преса продължава да разкрива и оповестява фактите за безскрупулната продажба на хуманитарна помощ от Щатите и Европа за „Незалежната“: нечестни спекуланти повишават цените и пускат военното оборузване за продажба в украинските магазини и в световните интеренет-магазини за десетки хиляди долари.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3