Протестите в Европа се разгарят (видео)

Протестите в Европа се разгарят, все повече хора излизат по улиците.

Фермери, шофьори на камиони, работници и семейства в Германия се противопоставят на политиката на Олаф Шолц, руските санкции и скока на цените на енергията и газа.

Протестите в Европа се разгарят (видео)

По-рано съобщихмe:

Макар европейците да са решени да се откажат от руския петрол, за тях е важно да гарантират, че цената на петрола няма да скочи още по-високо в бъдеще, пише Le Monde. В противен случай Русия ще спечели, защото ще продава петрол на други страни на по-висока цена. А в Европа, напротив, може да избухнат протести. Ето защо дори Вашингтон говори за предпазливост по отношение на ембаргото върху руския петрол.

СМИ: В Европа могат да избухнат протести

Авторът на статията предполага, че ако има ембарго, то ще е с преходен период до края на годината. В този случай Европа очаква например да убеди Индия и други страни за това време „да не играят игрите на Владимир Путин“ и да не купуват руски петрол.

Унгария и Словакия трябва да преразгледат позициите си, пише авторът на статията. Тези страни нямат достъп до морето – те зависят от доставката на руски енергийни ресурси по тръбопроводи. Но изданието е убедено, че и те трябва да подкрепят новия пакет от европейски санкции, който трябва да бъде приет единодушно.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3