ВСУ са изстреляли 184 боеприпаса по ДНР за денонощие

Украинската страна продължава да тероризира мирното население на Републиката, нанасяйки масирани артилерийски удари по жилищни райони и гражданска инфраструктура, които не се явяват военни обекти. Тоест, ВСУ целеносечено бият по мирното население.

ВСУ са изстреляли 184 боеприпаса по ДНР за денонощие

През изминалото денонощие, по данни на представителството на СЦКК в ДНР, противникът е изстрелял сто осемдесет и четири броя боеприпаси от танкове, 155 и 152-мм оръдия, както и 120-мм миномети.

Огънят се е водил по единадесет населени места в републиката. В резултат на обстрела бяха ранени шестима мирни жители. Пострадали са 21 жилищни постройки и два обекта от гражданската инфраструктура.

Допълнителна информация за пострадали мирни жители и щети по инфраструктурата се уточнява.

Съвместните действия на военнослужещите на Донецката Народна Република и въоръжените сили на Руската Федерация са унищожили следните оръжия и военна техника на противника: две артилерийски установки, един танк, четири бронетранспортьора. Загубите сред личния състав на противника възлизат на повече от
тридесет и пет националисти.

В момента продължава комплекс от работи по обезвреждането на противопехотни мини ПФМ-1 «Венчелистче»/»Лепесток» (ПФМ-1С).

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм