Владимир Путин: За защита на Русия от агресия ще бъдат използвани всички средства за поразяване с които разполага страната.

Държавният глава на Русия отбеляза откритата антируска политика на Запада и желанието на САЩ и Европейския съюз да унищожат страната. Той посочи, че НАТО пряко тласка Киев да прехвърли военни действия на територията на Русия. Западните представители призовават за използване на всякакви военни методи срещу Руската Федерация, каза президентът  в обръщение към нацията на 21 септември по време на което обяви частична мобилизация.

Владимир Путин: За защита на Русия от агресия ще бъдат използвани всички средства за поразяване с които разполага страната.

Мобилизацията е обявена с подписан указ публикуван на официалният сайт на президенството.

В своята агресивна антируска политика Западът прекрачи всяка граница. Непрекъснато чуваме заплахи срещу нашата държава и нашия народ. Някои безотговорни политици на Запад не само говорят за планове за снабдяване на Украйна с далекобойни въоръжения, които ще позволят удари срещу руски региони. Такива удари вече се извършват в пограничните райони. С помощта на самолети, кораби, сателити НАТО извършва разузнаване в цяла Южна Русия.
Във Вашингтон, Лондон, Брюксел директно натискат Киев да пренесе военните действия на наша територия.
Те вече не крият, че Русия трябва да бъде победена с всички средства на бойното поле, последвано от отнемане на политически, икономически, културен, изобщо всякакъв суверенитет, с пълно разграбване на страната ни.
Ядреният шантаж също влезе в действие.
Става дума не само за обстрела на Запорожката атомна електроцентрала, насърчен от Запада, който заплашва с ядрена катастрофа, но и за изявленията на някои високопоставени представители на страните от НАТО за възможността и допустимостта на използването на оръжия с маса унищожаване, ядрени оръжия срещу Русия.
На тези, които си позволяват подобни изказвания по адрес на Русия, искам да напомня, че нашата страна също разполага с различни средства за поразяване, а в някои компоненти по-съвр

На 24 август тогавашният министър на външните работи на Великобритания, а сега британският премиер Лиз Тръс заяви по време на предизборната кампания, че е готова да използва ядрено оръжие, „ако е необходимо“, ако стане британски министър-председател. Тя подчерта, че е готова да направи това без консултации със страните от НАТО.

На 22 август генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че рискът от ядрен конфликт е станал най-сериозният от десетилетия насам. Според него страните, притежаващи ядрени оръжия, трябва да се ангажират да не бъдат първите, които ще ги използват.

Русия продължава специалната операция по защита на Донбас, чието начало руският лидер обяви на 24 февруари. Решението за провеждането му беше взето на фона на изостряне на ситуацията в региона поради обстрел от украинските военни, във връзка с което властите на Донецката и Луганската Народни Републики се обърнаха за помощ към Москва.

еменни от тези на страните от НАТО.

Когато териториалната цялост на нашата страна е застрашена, ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф! Териториалната цялост на нашата родина ще бъде гарантирана с всички средства.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм