Обръщение на Президента на Русия Владимир Путин към нацията — главни акценти

Президентът на Русия Владимир Путин обяви частична мобилизация. На наборна военна служба ще подлежат само гражданите, които в момента са в запаса и не само. Русия подкрепя решението на ДНР, ЛНР и освободените райони за референдуми и ще направи всичко необходимо за тяхното провеждане.

Обръщение на Президента на Русия Владимир Путин към нацията - главни акценти

„На наборна военна служба ще подлежат само граждани, които са в запаса и преди всичко тези, които са служили във въоръжените сили, имат определени военни специалности и съответен опит.

Призованите за военна служба ще преминат задължително допълнителна военна подготовка, като се вземе предвид опитът от специална военна операция, преди да бъдат изпратени в части.

Президентът на Русия отбеляза също, че речта му ще бъде за защита на суверенитета и целостта на Русия и подкрепа на желанието на сънародниците сами да определят бъдещето.

Според думите на Владимир Путин целта на Запада е да отслаби, раздели и унищожи Русия. Той подчерта, че задачите на спецоперацията остават непроменени.

„Правният статут на доброволците и опълченците от Донбас трябва да бъде същият като този на редовните руски военнослужещи“, каза Владимир Путин.

Към Русия се обърнаха с молба да се подкрепят референдумите
.

„Ще направим всичко, за да гарантираме безопасното провеждане на референдумите. Ние нямаме морално право да предаваме близки за нас хора, за да бъдат разкъсани от палача, не можем да не отговорим на желанието им сами да определят бъдещето си “, каза президентът на Руската Федерация.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм