Лавров пристигна в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН

Лавров пристигна в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк, за да участва в седмицата на високо равнище от 77-ата сесия на Общото събрание на ООН, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

До последния момент посещението на руската делегация беше съпътствано от проблеми с издаването на американски визи и логистиката, които се усложниха след налагането на санкции срещу руската авиационна промишленост и затварянето на почти всички европейски страни, като и на Съединените щати, на тяхното въздушно пространство за руски самолети.

По-рано по инициатива на американската страна бяха забранени директните полети на руски авиокомпании до САЩ. Компанията «Россия», която обслужва руските делегации, също попадна под санкции, като това се отнася както за полетите, така и за зареждането с гориво.

Лавров ще проведе около 20 срещи в кулоарите на Общото събрание на ООН с лидерите и външните министри на редица държави, както и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Очаква се той да говори от трибуната на Общото събрание в събота.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3