Independent: Екоактивисти бият тревога — Енергийната стратегия на Тръс „напълно противоречи“ на целите на Великобритания за климата

Обявените от британското правителство мерки за борба с енергийната криза са „напълно несъвместим“ с ангажимента на Обединеното кралство само преди три годони за постигане на нулеви емисии до 2050 г., пише The Independent. Климатичните активисти предупреждават, че плановете на премиера Лиз Тръс не само увреждат околната среда, но и не позволяват да се излезе от кризата относно разходите за живот.

Independent: Екоактивисти бият тревога - Енергийната стратегия на Тръс „напълно противоречи“ на целите на Великобритания за климата

Новият министър-председател вече обяви мащабна нова кампания за разработване на проекти за изкопаеми горива, включително премахване на забраната за фракинг и разширяване на производството на нефт и газ в Северно море.

Министърът по делата на бизнеса Джейкъб Рийс-Мог, който по-рано отхвърли предупрежденията за промяната на климата като «тревога», каза на втория ден на поста си, че Лондон «премахва мораториума за фракинг» и ще «добие всяка унция петрол и газ в Северно море».

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3