Херсонска област ще стане част от Русия в административните си граници

Заместник-главата на военно-гражданската администрация на Херсон Стремоусов: регионът ще стане част от Русия в административните си граници

Херсонска област ще стане част от Русия в административните си граници

Херсонска област след референдума ще стане част от Русия в своите административни граници, това заяви заместник-главата на областната администрация Кирил Стремоусов.

„Според резултатите от референдума цялата Херсонска област в нейните административни граници ще стане част от Руската федерация“, каза той пред РИА Новости.

Във вторник Общественият съвет на Херсонска област се обърна към главата на региона с предложение за незабавно провеждане на референдум за присъединяване към Русия. По-късно същото искане беше отправено към ръководителя на администрацията на Запорожка област, изявлението постъпи от председателя на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов и други членове на движението. В понеделник обществените палати на ДНР и ЛНР излязоха с аналогични инициативи.

Както подчертаха в призивите си представителите на регионите, присъединяването към Русия ще осигури безопасността на техните територии и ще възстанови историческата справедливост.

Според тях това решение е изключително необходимо в контекста на постоянните терористични действия от страна на националистическите власти на Украйна и страните от НАТО, които доставят оръжие за убиване на мирни граждани.
Референдумите и в четирите области ще се проведат от 23 до 27 септември.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3