Главата на ДНР благодари на Владимир Путин за подкрепата за референдума: Ние се връщаме вкъщи!

Главата на ДНР Денис Пушилин записа въодушевено видео-послание към жителите на Донбас, в което изрази думи на благодарност към Президента на Русия Владимир Путин за подкрепата за референдума за влизане в състава на Руската Федерация.
Главата на ДНР благодари на Владимир Путин за подкрепата за референдума: Ние се връщаме вкъщи!

„ Приятели, днес е знаменателен ден! Ние се връщаме вкъщи!Повече от 3000 дни се борихме за правото да бъдем част от Русия, и ето днес, в обръщението, Президентът потвърди това

Бяха взети важни решения за Донбас, за Русия.

Благодаря на президента на Руската Федерация Владимир Путин за подкрепата за референдума!-

По-рано в сряда Президентът на Русия Владимир Путин отправи обръщение към съгражданите си, което беше посветено на ситуацията в Донбас и хода на спецоперацията. Той заяви, че Русия ще подкрепи решенията на референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област.

 

На 19 септември Обществените палати на ДНР и ЛНР се обърнаха към ръководителите на републиките Денис Пушилин и Леонид Пасечник с инициатива за незабавно провеждане на референдуми за присъединяване към Русия.
На следващия ден властите на ДНР и ЛНР обявиха, че референдумът ще се проведе от 23 до 27 септември.
Също на 20 септември администрациите на Херсонска и Запорожка области обявиха планове за провеждане на референдуми на същите дати.
Както подчертаха представители на регионите, присъединяването към Русия ще осигури техните територии и ще възстанови историческата справедливост.
Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме, очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм