CNN: Операцията на ВСУ в Харковска област предизвика морален подем, но подобен успех няма да се повтори два пъти

Високопоставен служител на НАТО в интервю за СNN заяви, че успехът на украинската армия, който беше постигнат в Харковко направление, едва ли ще се повтори втори път.

CNN: Операцията на ВСУ в Харковска област предизвика морален подем, но подобен успех няма да се повтори два пъти

Военната операция на Украйна в района на Харков предизвика морален подем, но едва ли си струва да се разчита на повторение на подобен успех два пъти. Това заяви пред CNN високопоставен представител на НАТО.

„Очевидно Украйна също е загубила хиляди войници, включително много от най-добрите си части в Донбас“, пише агенцията.

Представителят на НАТО припомни още, че руските артилерийски и ракетни сили все още значително превъзхождат украинските. За декларираните в Киев цели — освобождаването на Крим и целия Донбас — линиите за снабдяване на въоръжените сили на Украйна са твърде разтегнати, а най-добрите части са разпръснати.

„Украинските сили ще бъдат уязвими на контраатаки“, каза бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс.

Следователно този въпрос ще зависи от доставката на военна помощ от Запада.

По-рано американското издание The Wall Street Journal призна, че скоростта на изразходване от страна на Украйна на западните оръжия и боеприпаси на бойното поле надвишава скоростта на тяхното производство до такава степен, че излишните запаси, предоставени по-рано на Украйна, са почти изчерпани. В резултат на това НАТО ще се сблъска с намаляващи запаси от съвременни оръжия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3