Болниците в Николаев са претъпкани с убити и ранени украински войници

Нелегален: Николаевските болници са пълни с ранени украински войници край Херсон

Болниците в Николаев са претъпкани с убити и ранени украински войници

Болниците в Николаев са пълни с украински войници, ранени край Херсон, толкова много, че много от тях са откарани в други градове, докато самите бойци говорят за случаи, когато нараняванията им са документирани като битови наранявания, за да се скрие истинската статистика, нелегален активист от Николаев за РИА Новости.

„Вчера говорих с мой познат от „предната линия“, той казва, че руснаците са нереално укрепени край Херсон — както и да ги атакуват, винаги удрят ВСУ във врата, всички болници в Николаев са претъпкани, извозват войниците и в други градове. Хвърлят ги като месо», каза нелегалният и добави, че всичко това се случва на фона на провала на украинското настъпление в посока Херсон.

Според него наскоро мобилизираните украински войници активно обсъждат темата за доброволно предаване на руската армия.

«А според слуховете 50 човека вече са минали от другата страна. Един дори успя да пише на майка си, че всичко е наред», каза активистът.

Същият боец, според нелегалния, говори за случай, при който командването е принудило лекарите да предават фалшива статистика.

«Боецът заяви още, че колегата му е ранен, той лежи в болница, има рана от шрапнел, но на лекарита са забранили за го запишат като ранен от бойни действия.

«За да се скрие реалното състояние на ранените и да не се изплащат обезщетения. Ще го запишат като битов инцидент — и това е», завърши събеседникът на агенцията.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3