Владимир Путин: световният ред в момента се трансформира и светът се движи към многополярност

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин заяви, че движението на света към многополярност е основното, което е доказа лаи срещата на върха ШОС.

Владимир Путин: световният ред в момента се трансформира и светът се движи към многополярност

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в момента се извършва трансформация на световния ред и самият свят се движи към многополярност.

Владимир Путин прие акредитивните писма от новите посланици в Русия. Церемонията по традиция се провежда в Александровската зала на Големия Кремълски дворец.

„Вашата работа протича в условия, когато процесите на кардинална трансформация на цялата архитектура на международните отношения се ускорява, когато формирането на многополюсна, по-демократична и справедлива система на световен ред навлиза в активна фаза“, каза президентът на каза Руската Федерация.

Путин подчерта, че движението към многополярност е основното, което е доказала и срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), която се проведе в Самарканд миналата седмица.

„Това е най-голямата в света регионална структура, обединяваща страни, в които живее повече от половината от населението на планетата и се създава една четвърт от световния брутен продукт“, добави Владимир Путин.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм