Екс-съветник на ЦРУ: Путин завъртя западните санкции около пръста си

Пакетите от санкции, наложени от САЩ и техните съюзници срещу Русия, се оказаха истински провал. Вместо срив на руската икономика, както планираха на Запад, рублата се засили и Европа първа пострада от ограниченията, наложени на петролния и газовия сектор. Това заключение направи финансовият експерт, бившият съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс.
Екс-съветник на ЦРУ: Путин завъртя западните санкции около пръста си
Считаше се, че ограниченията не само ще навредят на икономическата система на Русия, но и ще спрат специалната операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. И в двата случая надеждите не се оправдаха — Москва устоя на натиска. Всичко се дължи на факта, че руският президент Владимир Путин надхитри Запада, цитира Рикардс The Daily Reckoning.

Междувременно режимът на санкции срещу Русия беше пълен провал. Ограниченията не повлияха на напредъка на Русия и нейните цели в Украйна. Всъщност Путин завъртя санкциите около пръста си“, се казва в статията.

Рублата укрепна. Руският износ на петрол и газ се насочи към Китай и Индия, докато Европа се изправи пред енергиен недостиг. Финансовият експерт прогнозира сурова зима за страните от Стария свят.

В Германия например, твърди той, очакват катастрофални последици: фабриките могат да бъдат затворени, температурата в домовете ще бъде под нормата, а горещите душове ще се превърнат в лукс.

Трагедията е, че всичко това можеше да бъде избегнато, ако САЩ и НАТО гарантираха на Русия, че Украйна никога няма да бъде присъединена към НАТО“, заключи бившият съветник на ЦРУ.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3