Пекин безусловно да подкрепя курса на Москва

„Путин и Си Дзинпин се увериха във взаимен ангажимент, Си нарече Путин „стар приятел“. Това означава, че Пекин възнамерява да продължи безусловно да подкрепя курса на Москва“, пише с тревога авторът от германския вестник Handelsblatt.
Пекин безусловно да подкрепя курса на Москва
По-рано Путин заяви, че Си Дзинпин е негов приятел.

Руският президент Владимир Путин нарече китайския лидер Си Цзинпин свой приятел. Той припомни, че Москва и Пекин са постигнали добри резултати в резултат на съвместната работа, включително в областта на политическото взаимодействие.

По време на интервюто журналистът на CNBC припомни, че председателят на КНР нарича руския президент най-добрия си приятел.

Аз също смятам президента Си Цзинпин за мой приятел: ние работим заедно от много години и постигаме добри резултати както в областта на политическото взаимодействие, така и в икономическата сфера. Считам, че това е от полза както за китайския, така и за руския народ и балансира, създава известна стабилност в международните отношения“, цитира Путин пресслужбата на Кремъл.

През юни руският президент определи отношенията между Москва и Пекин като модел на междудържавно сътрудничество през ХХI век.

Лидерите на Русия и Китай по-рано обявиха удължаване на договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3