В Херсон ликвидираха група диверсанти

В центъра на Херсон е ликвидирана диверсионно-разузнавателна група, ситуацията в града е напълно контролирана от руските военни, съобщиха за РИА Новости от службите за извънредни ситуации в региона.

„ДРГ беше ликвидирана като цяло. Остават само някои огнища на съпротива, които също се неутрализират“, каза източникът.

В Херсон ликвидираха група диверсанти
По думите му по време на антитерористичната операция сред мирното население няма пострадали.

Както беше изяснено в администрацията на Херсонска област, по време на ликвидирането на въоръжената група нито Херсон, нито жителите му са претърпели значителни материални щети.
По-рано източник от оперативните служби съобщи за стрелба с автоматично оръжие в центъра на града. Преди това там прогърмяха пет взрива, предполага се, че е работила ПВО.
Както се посочва от Министерство на отбраната на Русия, въоръжените сили на Украйна в събота направиха неуспешен опит за нападение в района на Херсон, в резултат на което бяха унищожени повече от 120 украински войници, седем танка и 13 бойни машини на пехотата.
От 24 февруари се провежда специална военна операция по демилитаризация и денацификация на Украйна. Владимир Путин нарече крайната цел освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия.
По време на спецоперацията руската армия овладя приазовската част на Запорожие и цялата Херсонска област. Там работят нови администрации, излъчват се руски телевизии и радиостанции, в оборот е пусната рублата. И двата региона обявиха планове да станат част от Русия.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм