Танкова битка в Украйна: НАТО хвърля Leopard 2А4 на Херсонския фронт

„Отдавна не е тайна, че Русия не воюва с Украйна, а с почти цяла Европа. Това се изразява не само в доставката на западно оръжие на Украйна, но и в снабдяването на украинските неонацисти с европейски продукти и предмети за бита. На изоставените позиции в Пески бойците на НМ на ДНР намериха както немски пасти за зъби, така и италиански сухи дажби — като цяло европейците хранят украинците като за клане». Това се казва в телеграм канала на WarGonzo.

Танкова битка в Украйна: НАТО хвърля Leopard 2А4 на Херсонския фронт

Изглежда, че никой не може да бъде изненадан от нивото на съучастие на НАТО в руско-украинския конфликт.

Независимо от това, появата на южния фронт в Андреевско направление, според информация от мястото на събитието, за рота Leopard 2A4, ни кара да погледнем на развитието на събитията малко по-различно.

Германски танкове бяха видени по време на Андреевския пробив през река Ингулец, когато стана ясно, че въоръжените сили на Украйна търпят катастрофални загуби.

„Защитниците на незалежната“, виждайки ги, дори се оживиха.

Редица руски телеграм канали, позовавайки се на техни достоверни източници, съобщиха, че на 4 септември тежката техника на въоръжените сили на Украйна, включително танковете Leopard 2A4, отново е била в голата степ без поддръжката на системите за противовъздушна отбрана.

И руската артилерия пак ги е ударила, а щурмовата авиация ги е бомбардирала.

От горния факт възниква закономерният въпрос: защо НАТО хвърля най-добрите си танкове в пожара на бойните действия?

Да, украинците ще се поразвеселят, виждайки ги, но това няма да е за дълго.

Ако командирите не изтеглят натовските машини, руските сили ги ликвидират моментално.

Три вариант няма.

Няма съмнение, че за натвските танкове отдавна са обучени специални екипажи.

Въпреки че е възможно германските «котки» да се управляват от наемници.

Ако изхождаме от турския опит с използването на тези бронирани машини в Сирия, Leopard 2A4 няма особени предимства пред полския T-72M1R, който вече е бушувал в голите степи около Херсон.

Може би всичко е по-просто, отколкото изглежда. Във въоръжените сили на Украйна най-вероятно се изчерпват танковете, включително тези, прехвърлени преди това от арсеналите на бившите съюзници на Съветския съюз. Затова се налага дупките да бъдат запълвани с натовски бронирани машини.

Автор: Александър Ситников

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3