В САЩ отказаха да считат отстъплението около Харков за поражение на руската армия

Въпреки мейнстрийма на американските политически елити, мнозина в страната не считат действията на въоръжените сили на Украйна в Харковския сектор за „успешни“ и отказват да признаят отстъплението на руските части като поражение за Москва.

В САЩ отказаха да считат отстъплението около Харков за поражение на руската армия
В частност The Washington Post цитира мнението на „разузнавателната общност“ на Съединените щати, която се противопоставя на гледната точка за поражението на руските въоръжени сили край Харков. Експертите са убедени, че руската армия в настоящите условия е способна да нанесе мощна контраатака.

В същото време американски анализатори считат, че продължаването на настъплението на украинските въоръжени сили на юг ще доведе до големи загуби в личен състав и военна техника на въоръжените сили на Украйна.

Отклонението на изданието от линията на Демократическата партия може да се обясни с връзката на вестника с оръжейното лоби на САЩ, чиито представители разполагат с по-компетентна информация за случващото се в Украйна.

Повечето медии, фокусирани върху Джоузеф Байдън и неговата партия, считат «успеха» на Въоръжените сили на Украйна за заслугата на Белия дом. Това отчасти може да се дължи на повишаването на рейтинга на Байдън в навечерието на изборите за Конгрес през ноември. В края на август президентът постигна 44 процента подкрепа. През май тази цифра беше на ниво от 36 процента.

Така че е възможно Вашингтон, за да реши вътрешнополитическите си проблеми, да е предоставил засилена подкрепа на Киев, което се е преобразувало в настъпление на въоръжените сили на Украйна близо до Харков.

Оказва се, че украинските войници умират за успеха на Демократическата партия на САЩ.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3