Германските гаубици в Украйна се оказаха негодни

Военнослужещи от 26-а бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оплакват, че германската гаубица PzH 2000 се е оказала твърде непригодна за водене на активни бойни действия, защото постоянно излиза от строя и се нуждае от ремонт.

Германските гаубици в Украйна се оказаха негодни

В социалната мрежа Facebook военнослужещи от 26-та бригада на Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че от 18 самоходни оръдия PzH 2000, доставени от Германия, 16 вече са в ремонт в заводи в Павлоград, Запорожие и Кривой Рог. Според тях гаубиците не могат да издържат на интензивната скорост на стрелбата и изискват «щадящо» боравене, което е трудно осъществимо в бойни условия.

По-рано в Мрежата вечет бе публикуванн списък с неизправности на дадените САУ. Сред тях са забавяния в работата на механизма за подаване на боеприпаси, поради което снарядът трябва да се презарежда на ръка. Повдигането на клиновия болт често не работи правилно, поради тази причина е невъзможно да се произведе изстрел. Набивачът на снаряди в автоматичен режим работи за първите 80 изстрела, след което функциите му също трябва да се изпълняват ръчно и много други.

Много са оплакванията относно системата за управление на огъня, която изисква постоянно рестартиране, а бордовият компютър подлудява стрелците с грешките си поради липса на масло в ротационните механизми. Навигационнота оборудване също се поврежда, в резултат на което дадените координати не могат да се открият.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3