ОДКС изпрати мисия в Армения за оценка на ситуацията на арменско-азербайджанската граница

Владимир Зайнетдинов, говорител на Организацията на договора за колективна сигурност, съобщи:

ОДКС изпрати мисия в Армения за оценка на ситуацията на арменско-азербайджанската граница

„По време на заседанието на Съвета за колективна сигурност беше постигнато споразумение за изпращане в Република Армения на мисията на Организацията на Договора за колективна сигурност, ръководена от генералния секретар на ОДКБ Станислав Зас, с участието на началника на Обединения щаб на ОДКБС , генерал-полковник Анатолий Сидоров и представители на страните-членки на ОДКС за оценка на настоящата ситуация“.

Мисията ще подготви подробен доклад до държавните глави на следващата сесия на Съвета за колективна сигурност, която ще се проведе през есента в Ереван, за ситуацията в региона и разработването на предложения за деескалация на напрежението, което е възникнало.

Беше договорено и създаването на работна група за наблюдение на ситуацията на арменско-азербайджанската граница. В него ще участват служители на секретариата и военнослужещи от Съвместния щаб.

Президентът на Русия Владимир Путин информира членовете на Съвета за колективна сигурност за допълнителни практически стъпки от руска страна, насочени към деескалация на възникналото напрежение.

Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм