Балканските страни помолиха Ердоган да обсъди с Путин доставките на газ

 Haberler.com: Балканските страни помолиха Ердоган да обсъди доставките на газ с Путин през зимата.Балканските страни помолиха Ердоган да обсъди с Путин доставките на газ

Лидерите на балканските страни помолиха турския президент Тайип Ердоган да обсъдят доставките на газ за техните страни на предстоящата среща с руския си колега Владимир Путин, за да избегнат проблеми през зимата, съобщи Haberler.com, цитирайки речта на главата на турското Министерство на земеделието, Вахит Киришчи.

Миналата седмица Ердоган направи обиколка на балканските страни. Тази седмица по покана на Путин той ще участва в срещата на ШОС в Самарканд, където, както е планирано, ще лидерите на двете страни ще проведат разговори.

Киришчи сподели за посещението на турската делегация в Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия.

Предложението, направено от президентите и министър-председателите и на трите страни, както и министрите, беше: „Моля, вие ще бъдете на срещата на върха в Шанхай следващата (тази) седмица. Моля, предайте на Путин. Вие сте в добри отношения с президента на Азербайджан Илхам Алиев, помолете ги да не ни намаляват нито мазута, нито газа, който ни доставят през предстоящата зима зима“, цитира думите на министъра изданието.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3