Японска журналистка посети Донбас и направи неочакван извод

Японската журналистка Токуяма обвини Украйна в разпалване на конфликта в Донбас. Донбас не се нуждае от военен конфликт, Украйна е виновна за разпалването му, до този извод стигна в статия за Daily Shinco японската журналистка Асука Токуяма, която посети Донецк и Мариупол миналото лято.
Японска журналистка посети Донбас и направи неочакван извод

Като журналист, живеещ в Русия, прекарах няколко дни в Донецк в средата на юни. Розите ухаеха из целия град. Бабите си говореха в парка, продаваха цветя и вкусна домашна храна. Пейзажът беше напълно спокоен“, пише журналистката.

Но, отбелязва тя, в ежедневието на града «има и такива ужаси като училища, лежащи в руини, които е болезнено да се гледат. Свежа е паметта за обикновени хора, загинали от снаряди и ракети, изстреляни по обикновен пазар точно на време, когато повечето хора бяха там.

При срещата си с японската журналистка Пушилин подчертал, че жителите на Донбас наистина искат референдум за присъединяването на ДНР към Русия.

Журналистката отбелязва, че от началото на руската специална военна операция за денацификация и демилитаризация на Украйна в японските медии са се появили голям брой материали по този въпрос. Въпреки това, подчерта Асука Токуяма, тя не е склонна да прави големи обобщения, тъй като усеща остро, че „тези половин година не е определен времеви маркер“.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3