В Херсонско направление са ликвидирани над 3500 военни от ВСУ

Зам-главата на военно-гражданската администрация Стремоусов: повече от 3500 човека загубиха въоръжените сили на Украйна в Херсонско направление. Загубите на украинските войски в Херсонско направление надхвърлиха 3500 души, съобщи за РИА Новости заместник-главата на администрацията на Херсонска област Кирил Стремоусов.
В Херсонско направление са ликвидирани над 3500 военни от ВСУ
Украинските войски започнаха опити за контранастъпление в тази посока в края на август. Министерството на отбраната на Русия съобщи, че атаките са били отблъснати: украинските войски понасят големи загуби в жива сила и техника. По-рано властите в региона съобщиха за загубата на въоръжените сили на Украйна над три хиляди човека.

«Сега, според нашата информация, украинските войски вече са загубили повече от 3500 души. Повечето от тях са обикновени хора, които киевският режим мобилизира насила, вкара ги в армията и ги хвърли в кошмара на войната», каза Стремоусов.

Според него реално настъпление на украинските войски няма, защото никога не е имало руски войски в населените места, които украинците твърдят, че са взели под контрол. „Това са села в буферната зона“, обясни зам.-главата на администрацията.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3