CNN: САЩ се опасяват, че Европа ще промени позицията си относно Русия

В Съединените щати нарастват опасенията, че Европа под натиска на енергийната криза ще промени позицията си спрямо Русия и Украйна, съобщава CNN, позовавайки се на източници.

 

CNN: САЩ се опасяват, че Европа ще промени позицията си относно Русия

„Рискът е реален… гражданите в Европа могат да се разбунтуват срещу западната стратегия за икономическа изолация на Русия“, се казва в изявление на канала.

Предотвратяването на граждански вълнения и политическа нестабилност в Европа е приоритет за президента на САЩ Джо Байдън, според източници на CNN. Американски чиновници следят отблизо антиправителствения митинг в Прага в началото на септември, на който присъстваха над 70 000 граждани, и продължават да следят ситуацията на континента, отбелязват от телевизията.

Западните политици признават, че много ще зависи от метеорологичните условия. Според мнението на чиновник , запознат с данните на западното разузнаване, запасите от газ може да са достатъчни, ако зимата е топла. Но, както отбелязва източникът, нищо не може да се каже със сигурност.

„Европа ще я боли. Да видим колко тежка ще е зимата “, обобщи източникът.

 

Припомняме, по-рано Асошиейтед прес разпространи изявление на еврокомисаря по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, който призна значителното „изчерпване“ на оръжейните запаси в страните от Европейския съюз на фона на военната помощ за Украйна .

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм