Брифинг на Министерството на отбраната на Русия за ситуацията в зоната за специална операция

Русия продължава провеждането на специалната операция в Украйна.

С високоточни въздушни удари са нанесени удари по пунктовете за временно дислокиране на части от 95-та десантно-щурмова бригада в района на Славянск и Константиновка, на 115-а механизирана бригада в района на Артьомовск и на 53-та механизирана бригада в района на Курдюмовка.

Брифинг на Министерството на отбраната на Русия за ситуацията в зоната за специална операция

Освен това подразделения на 35-та бригада морска пехота в района на Березнеговато, 57-ма мотопехотна бригада в района на Мураховка в Николаевска област, 128-а планинска щурмова бригада в района на Балабино в Запорожка област, както и 14-та механизирана бригада в района на гр. Харков.

 В резултат на ударите ежедневните загуби на украински военнослужещи и чуждестранни бойци надхвърлят 800 души убити и ранени.

Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията удариха дванадесет командни пункта в районите на Серебрянка, Верхнекаменское, Ивано-Дариевка, Веселе, Соледар, Зайцево и Павловка на Донецката народна република, Успеновка и Гуляйполе на Запорожка област, Широкое , Киселевка и Новогрихоровка Николаевска област, както и 47 артилерийски единици, жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна в 152 области.

Унищожени са пет склада с ракетно-артилерийско оръжие и боеприпаси в районите на населените места Павловка и Темировка в Запорожка област, Новопол в Донецка народна република, Велико Артаково и Оленовка в Николаевска област.

Авиацията на руските ВКС в района на село Очаков, Николаевска област, унищожи хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС.

Системите за ПВО свалиха шест безпилотни летателни апарата в районите на населените места Барвинок и Петровка в Херсонска област, Киселевка в Николаевска област, Камянске, Зализничное в Запорожка област, както и Владимировка в Донецката народна република.

Освен това седем ракети бяха унищожени във въздуха в районите на селищата Новая Каховка и Киселевка в Херсонска област.

Общо от началото на специалната военна операция 293 самолета, 154 хеликоптера, 1944 безпилотни летателни апарата, 374 зенитно-ракетни комплекса, 4900 танка и други бойни бронирани машини, 834 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 3385 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 5506 единици специална военна техника.

Превод:

Превод: Телеграм Канал Zа ПраVда

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм