ВСУ готви мащабна провокация и настъпление в района на запорожската АЕЦ

Владимир Рогов съобщи, че въоръжените сили на Украйна подготвят тежко въоръжение за настъпление в района на Запорожката АЕЦ

Въоръжените сили на Украйна подготвят голямо настъпление в района на Запорожката АЕЦ и прелезите, извършва се прехвърляне на артилерийски установки -информацията съобщи членът на Главния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожието Владимир Рогов.

„Въоръжените сили на Украйна подготвят голямо настъпление в района на АЕЦ, прелезите и малко на изток. <…> Прехвърлят се голям брой тежки оръдия, гаубици M777 и реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS “, каза той в ефира на телевизионния канал „Россия-1“.

ВСУ готви мащабна провокация и настъпление в района на запорожската АЕЦ

Единственото решение за спиране на обстрела от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е потискането на огневи позиции, унищожаването на артилерията и ракетните системи за залпов огън, които се използват от украинската страна.

По думите на Рогов, практиката със Запорожката АЕЦ е показала, че ако руската армия се включи и потисне точките, от които се води обстрелът, а освен това унищожи HIMARS или M777, тогава режимът на тишина продължава да се спазва от няколко часа до няколко дни.

В същото време той подчерта, че въоръжените сили на Украйна непрекъснато извършват целенасочени прекъсвания на електропроводи, поразяват хамбари и зърнохранилища с управляеми ракети, поразяват със снаряди складове със сено, слама и зърно.

 

По-рано стана известно, че опитът за настъпление по харковско направление от страна на ВСУ е бил координиран от чуждестранни военни съветници и натовски военни.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм