Войници от 24-та бригада на ВСУ се оплакаха, че са били принудени да воюват с автомати срещу танкове и самолети

Военнослужещи от 24-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха, че им се е наложило да воюват с автомати срещу самолети, танкове, артилерия на позициите си. След като се предадоха, те бяха обвинени в дезертьорство.

Войници от 24-та бригада на ВСУ се оплакаха, че са били принудени да воюват с автомати срещу танкове и самолети

Скриншот от видеото. Источник: Telegram

Бойците от 24-та механизирана бригада съобщиха, че командването не е дало подробности за бъдещата мисия, а само е казало да заемат определени позиции. През нощта при пристигането на мястото се оказало, че това е село, но там няма готови позиции. Подразделението трябвало да се окопае под силния огън на съюзниците, а заповедта за смяна на местата, където трябвало да бъдат окопани позициите, се променяла два пъти на ден.

„Самолети и хеликоптери работеха по нас. Танкове и минохвъргачки работеха по нас. Никой не ни каза къде да отиваме, на каква позиция, с каква бойна задача. Просто хората бяха хвърлени на едно глупаво място, грубо казано, в едно село, което е обградено от три страни. Никой не ни съобщи и за това”, каза един от войниците.

По думите му никой нямал намерение да изнася ранените. Когато поискали помощ от артилерията, им било отказано, заявили, че липсват необходимите средства. През нощта остатъците от частта напуснали частично подготвените позиции, за което командването ги обвинило в дезертьорство.

«Не знам как можете да се биете с автомати срещу танкове, самолети, хеликоптери и всичко останало», завършва войникът във видеото.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3