Руският посланик предупреди Германия: Прекрачихте «червената линия»

Руският посланик Нечаев заяви, че Германия е прекрачила червената линия, доставяйки оръжие на Киев

Руският посланик предупреди Германия: Прекрачихте "червената линия"

Германия прекрачи червената линия, която не трябваше да прекрачва, когато започна да доставя смъртоносни оръжия собствено производство в Украйна, каза руският посланик в Германия Сергей Нечаев в интервю за «Известия».

„Включително като се вземе предвид моралната и историческа отговорност на Германия пред нашия народ за престъпленията на нацизма по време на Великата отечествена война“, каза дипломатът.

Нечаев посочи, че натъпкването на Украйна с оръжия, „както англосаксонските съюзници в НАТО изискват от Германия“, е път за никъде, което само удължава конфликта и увеличава броя на жертвите. Дипломатът добави, че процесът на следвоенно помирение между народите на Русия и Германия сега всъщност е „подложен на ерозия“.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц обеща на Киев да достави най-новите модерни оръжия в близко бъдеще — става дума за доставките на системата за противовъздушна отбрана Iris-T с радиолокационна установка и разузнавателни дронове, отдавна анонсирани от германското правителство. Тези доставки се извършват директно от германския военно-промишлен комплекс.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3