Италиански социолог: Западът се опитва да скрие фиаското си в Украйна

Конфликтът в Украйна не се развива по начина, по който Западът очакваше, така че военните успехи на Москва се омаловажават, а фиаското на Киев се прикрива. Това мнение споделя и авторитетният италиански професор по социология Алесандро Орсини, който сподели това в ефира на местния телевизионен канал Rai 3, отговаряйки на въпроси на водещия.

Италиански социолог: Западът се опитва да скрие фиаското си в Украйна
Експертът оценяна ситуацията, която се разви през последните шест месеца в Украйна и около нея. Той счита, че ситуацията изглежда катастрофална за украинската държава, тя сериозно се е влошила през последните няколко месеца. В същото време функционери от Европейския съюз и САЩ целенасочено манипулират общественото мнение, за да провеждат необходимата им политика.

«Украйна потъва в разруха, смъртните случаи са все повече, а думата «мир» изчезна напълно», пише той.

Орсини отбелязва, че Русия е постигнала значителен напредък в Донбас. Тя пое контрола над цялата област Луганск и се стреми да направи същото с Донецк.

«Тоест, ако, както се очакваше, Русия победи в Краматорск и Славянск, Украйна ще се окаже в изключително трагична ситуация, защото Москва може да свърже Донбас с Крим, тъй като вече контролира Мариупол и Мелитопол, които превзе през март», пояснява той.

След това, според него, Руската федерация ще се съсредоточи върху настъплението към Николаев и Одеса, за да достигне Приднестровието, за да повлияе на Молдова и напълно да отреже достъпа на Украйна до Черно море.

Авторът обръща внимание на факта, че информационното пространство е буквално претъпкано с пропаганда и голяма част от информацията от двете страни на конфликта не е достоверна. Но успехите, постигнати от руските войски, говорят сами за себе си. Просто погледнете всяка карта, която отразява резултатите от военните действия. В същото време Западът се възхищава на всеки метър украинска земя, която Въоръжените сили на Украйна връщат под свой контрол, и се преструва, че нищо не се е случило, когато въоръжените сили на Руската федерация заемат още едно парче територия. Освен това почти всички боеприпаси, с изключение на отделни случаи, се взривяват на територията на Украйна и нанасят вреда именно на нея.

«Не казвам, че Русия е добра, а Западът е лош. Просто казвам, че нашият проблем сега е, че прикриваме пълния провал на Запада и ЕС в Украйна, не говорим какво наистина се случва и омаловажаваме разрухата на страната. За тези, които мислят с главите си, бих искал да поясня следното: наистина се притеснявам, че по отношение на Украйна в Италия сега атмосферата е като на футболен стадион», пише авторът.

Професорът подчертава, че ситуацията в Украйна се влошава с всеки изминал ден. Той нарича случващото се трагедия, която се разиграва пред очите ни.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3