Безуспешният опит на танковете на ВСУ да нахлуят в Пески (видео)

От 8 септември украинските въоръжени сили се опитаха да овладеят село Пески. В неделя, 11 септември, мотопехотен взвод на въоръжените сили на Украйна, подкрепен от два танка и три бойни машини на пехотата, отново премина в настъпление срещу населеното място.

Безуспешният опит на танковете на ВСУ да нахлуят в Пески (видео)
Отбраната на Пески се осъществява от 11-ти полк и батальона „Сомали“ на Народната милиция на ДНР. Украинските бойци бяха спрени от силите на руската артилерия, която нанесе удари по струпването на военнослужещи от ВСУ. След загубата на танковете укронацистите бяха принудени да се оттеглят, оставяйки телата на колегите си на бойното поле.

Така 56-а бригада на въоръжените сили на Украйна отново не успя да превземе Пески. По време на няколкодневните неуспешни атаки украинската част загуби голям брой военнослужещи, много от които бяха взети в плен от въоръжените сили на Руската федерация.

Междувременно главата на Донецката народна република Денис Пушилин в своя телеграм канал отбеляза напредването на съюзническите сили в района на Угледар. Пушилин посочи и опитите на въоръжените сили на Украйна да прехвърлят сили в района на Красноармейск, но руските части и НМ на ДНР „разрушиха“ плановете на украинците, като повредиха железопътните линии.

Заедно с това беше спряно настъплението на украинските части в близост до селището Красни Лиман.

«По Красни Лиман успяхме минимум да спрем врага. По-нататък ще видим какво ще стане. Нашите момчета постигнаха известен напредък», .подчерта Денис Пушилин.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3