Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 11 септември (обновява се)

10:51 През изминалото денонощие в резултат на обстрел от укронацистите в ДНР са убити 6 цивилни, още 11, вкл. три деца са ранени. В момента украинската артилерия бие по Донецк. В района на Куйбишев снаряд пристига директно в апартамента. @voenkorKotenok съобщава.

 

Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 11 септември (обновява се)

10:35 Изявление на официалния представител на НМ ДНР за ситуацията в 10.30 ч. 11.09.2022 г.

Украинската страна продължава да тероризира цивилното население на Републиката, нанасяйки масирани артилерийски удари по жилищни райони и гражданска инфраструктура, които не са военни цели.

През изминалото денонощие, според информация на представителството на СЦКК в ДНР, противникът е изстрелял сто седемдесет и един боеприпаса от танкове, артилерийски оръдия 155 и 152 калибър, както и 120-мм минохвъргачки .

Огънят се е водил по единадесет населени места в републиката. В резултат на обстрела са убити шестима мирни жители , а единадесет са ранени. Пострадали са 25 жилищни сгради и седем обекта на гражданската инфраструктура.

Допълнителна информация за пострадали цивилни и щети по инфраструктурата се уточнява.

Съвместните действия на военнослужещите на Донецката Народна Република и въоръжените сили на Руската Федерация са унищожили следните оръжия и военна техника на противника: три автомобила, два бронетранспортьора и до четиридесет души личен състав.

В момента се извършва комплекс от работи за разчистване на противопехотни мини PFM-1 «Lepestok» (PFM-1S), «Венчелистче»

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм