«Толкоз време кроене на планове, а станаха за посмешище»

Не им върви на тия новосветовноредци и това е. Чак ми е мъчно за тях. Толкоз време кроене на планове, такива сложни инвестиции и за какво? За да станат на посмешище.
"Толкоз време кроене на планове, а станаха за посмешище"
Да вземем например комедийния актьор Зеленски. Цели шест месеца се бие гологърд на фронта и обезврежда със зъби вражеските гранати, а от 193 държави в ООН, само 58 да се подпишат онзи ден под украинската кауза. Какво предателство, какво глобално невежество… И добре, че Европейският съюз подписва от името на 27 държави, щото иначе кой знае каква щеше да е бройката.
Да не говорим пък за усилията, които инвестира в масиран маркетинг и PR. То не бяха срещи с Шон Пен и Анджелина Джоли, не бяха участия по оскари и грамита, не бяха фотосесии за “Вог”…
Толкова зает беше тоя храбър пълководец, че даже да смени тениската време не остана — ей тъй се слепна на гърбеца му. И накрая какво? Вместо оди за възхвала, световните медии се занимават с вилата му.
Дето е в Италия и струва 4-5 милиона. Някакъв италиански вестник да вземе да разтръби вчера, че през август луксозният имот на Зеленски бил даден под наем на двойка руснаци с неруски паспорти (срещу скромната месечна вноска от петдесет хиляди евро), които на всичкото отгоре публикували в социалните медии фотосите си от вилата.
Зеленски, разбира се, бил абсолютно забранил да се дава подслон на руснаци — и даже настоявал цяла Европа да направи същото — обаче нямало как да предвиди, че наоколо бродят пълчища рускоговорящи чужденци.
Ако на мен ми бяха скроили такъв номер, щях бая да се разстроя. Сега докато обясни, че всичко това са лъжи и технически никакви туристи с руско гражданство не са му давали пари, цял свят ще почне да чепка въпроси като защо има вила за 5 милиона, при положение, че средната актьорска заплата в Украйна е 400€; защо във военни времена я дава под наем на туристи, вместо да я дари временно на бежанци; защо генерира лични печалби, докато светът дели от залъка си, за да помага на Украйна, и така нататък.
Все неудобни, неприятни въпроси, които несъмнено ще хвърлят сянка върху военната светлина.
И накрая, Байдън. Този интелигентен и благ сладкодумец, който не спира да се раздава за народа си и да го радва със словесни ребуси и скороговорки. Такава хубава предизборна реч да си приготви вчера, да извика всички медии да я чуят и предадат, а то — само две медии (CNN и MSNBC) решили да излъчат на живо това епично обръщение. NBC, Fox News, CBS, ABC и т.н. избрали да не го направят.
Язък за усилията и за драматичната пурпурна сцена, както и за въоръжените пехотинци на заден план. Такова хубаво впечатление щяха да направят на драгия зрител тези хармонични знаци, докато президентът-обединител обявява половината американци за екстремисти, неандерталци, полуфашисти, расисти и заплаха за страната, на които той, храбрият оловен войник Байдън, обявява война.
Дали заради ретроградния Меркурий или заради смяната на сезоните, но се забелязва сякаш едно износване, едно пренасищане с глупости у аудиторията. Като че ли им омръзна на хората да слушат и гледат халтури, особено новосветовноредски.
Е, винаги ще има шепа заклети фенове, дето ще подкрепят всичко, що е в телевизора, включително съшити с конци президенти, маймунски холери и марсианци, но то кой ли разчита на тях…
Се тая, Брат