Кадиров обеща да върне всички градове в Харковско направление

Кадиров заяви, че Русия ще върне контрола над градовете в Харковско направление

Кадиров обеща да върне всички градове в Харковско направление

Главата на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че всички градове, напуснати от руските военни в харковско направление по време на военната операция, «ще бъдат върнати обратно», той обеща конкретни резултати в близко бъдеще.

По-рано председателят на новата военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев каза, че властите са започнали евакуация на населението от Купянск, Изюм, Шевченково и Балаклия, той призова жителите да напуснат домовете си в бойната зона.

Министерството на отбраната на Русия заяви, че войските от Балаклия и Изюм са прегрупирани в Донецко направление „за постигане на поставените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас“.

Кадиров нарече това решение принудително от гледна точка на «военната стратегия».

«Но аз, Рамзан Кадиров, официално заявявам, че всички тези градове ще бъдат върнати обратно, нашите хора вече са там, специално обучени са за тази работа, готови сме да изпратим още десет хиляди бойци. Ние ще стигнем до Одеса в близко бъдеще, а вие ще видите конкретни резултати“, каза политикът в аудио съобщение в канала си в Telegram.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3