Властите на Харковска област призоваха жителите да напуснат зоната на боевете

Главата на държавната администрация на Харковска област Ганчев призова жителите да напуснат домовете си в зоната на военните действия

Властите на Харковска област призоваха жителите да напуснат зоната на боевете

Главата на администрацията на освободените територии в Харковска област Виталий Ганчев се обърна към жителите с молба да напуснат домовете си в зоната на военните действия.

„Ситуацията не върви добре за нашето население. За съжаление врагът прави все повече и повече опити да унищожи нашите градове. В настоящата ситуация не мога да допусна смъртта на мирни жители, затова силно препоръчвам да напуснете зоната на бойните действия“, заяви Ганчев във видео, публикувано в Telegram канала на пресслужбата на областната администрация.

Според него „населените места, които са обстрелвани от въоръжените формирования на Украйна, скоро ще бъдат освободени, но преди това най-важното е да се спасят живота и здравето“.

„Руската федерация ви очаква, граничната служба е уведомена за бежанци от територията на Харковска област, ще ви бъде оказано необходимото съдействие“, каза Ганчев.

В петък главата на Купянския район Максим Губин каза, че ситуацията в района е трудна, но руските военни държат град Купянск достатъчно добре. Според Ганчев властите са започнали евакуация на населението от Купянск, Изюм, Шевченково и Балаклия.
Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от прехвърлянето на войски и техника към харковското направление, където се водят ожесточени боеве с украинските войски, които в сряда започнаха контранастъпление.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3