САЩ искат да осигурят оръжейната индустрия с големи поръчки за сметка на Украйна

Лойд Остин, на петата среща на «Контактната група по отбраната на Украйна» в американската авиобаза Рамщайн, заяви, че страните от НАТО ще трябва да преминат към нов етап в превъоръжаването на Украйна.

САЩ искат да осигурят оръжейната индустрия с големи поръчки за сметка на Украйна

Той призова Контактната група, която досега винаги се е стремяла да удовлетвори насъщните потребности на украинските въоръжени сили от оръжия — така да се каже, потребностите в следващото сражение — сега трябва да се направи една крачка напред: трябва да започне да предоставя военна подкрепа на Украйна в дългосрочна перспектива

Остин смята, че първата важна стъпка през април е била доставката на гаубици М-777 от САЩ, които „помогнаха да се забави руската офанзива в Донбас“. Но в същото време те бяха и първите артилерийски оръдия в Украйна, които отговаряха на стандартите на НАТО, което е важна стъпка. Междувременно, според него, броят на самолетите М-777, които Вашингтон е предоставил на Киев, е нараснал до 126.

Сега Украйна, вместо старите съветски оръжия, които имаше в началото на войната и с които беше оборудвана още по-късно от различни държави от Източна и Югоизточна Европа, в бъдеще ще получи оръжия според стандартите на НАТО, преди всичко от САЩ. Това ще позволи на западните, може би особено американските отбранителни компании да увеличат производството.

Ще си сътрудничим, за да разширим нашата отбранителна индустриална база и да посрещнем нуждите на Украйна в дългосрочен план“, обяви Остин в Рамщайн.

Милиардите долари, които Вашингтон отделя за доставки на оръжия за Украйна, са предназначени не само за „борба с Русия“, но и за бъдещия бизнес на американската отбранителна индустрия.

Днес, 4 души бяха убити в Донецк вследствие на обстрел на ВСУ …с оръжия доставени от САЩ

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм