The American Conservative: САЩ се интересуват само от отслабването на Русия

Киев настоява за подкрепа, но каква е стратегията на администрацията? Да започнете война, докато правителствата са готови да воюват, а хората са готови да умрат? Украйна вече е опустошена от войната. Никой няма полза от поредната безкрайна война или замразен конфликт, пише The American Conservative (AC).

The American Conservative: САЩ се интересуват само от отслабването на Русия

„Противно на благочестивите твърдения на Вашингтон за безкористна помощ на героичните украинци, администрацията на Байдън изглежда възнамерява да използва Киев, за да води опосредствена война срещу Русия. Американците остават в безопасност у дома си, докато Вашингтон се бори с Москва в Европа до последния украинец. С настоящата си стратегия администрацията на Байдън изглежда готова да финансира война, която ще убие цялото мъжко население на Украйна, за да отслаби Русия.

Изявленията на Вашингтон за продължаваща подкрепа за Киев, включително картбланш в подкрепа на военните цели на Украйна, са открита покана за разширяване на военните операции. Оттук и разговорите на украинския президент Володимир Зеленски за връщането не само на Донбас, но и на Крим. Въпреки това, за да си върне Украйна земята си, пише изданието, която загуби от февруари, ще е необходимо значително увеличаване не само на западните оръжия, но и на украинската жива сила, която изглежда липсва.

Продължаващите доставки на оръжие от Съединените щати, някои от които просто не достигат до украинските сили, а вместо това се продават на черния пазар, стимулират Киев да продължи да се сражава, независимо от нулевата вероятност за успех. Администрацията е склонна да даде на правителството на Зеленски не това, което иска, а това, което администрацията счита, че Киев трябва да поиска, което на практика изглежда достатъчно, за да продължи да стреля, без да предлага реалистичен шанс за победа. Всичко това нанася ущърб и на Русия без никакви американски жертви, пише AC.

Икономиката на Украйна претърпя крах, милиони хора избягаха от страната, десетки хиляди бяха убити, но правителството разчита на западната помощ, за да плати сметките си, а в същото време руските войски вече са завзели около една пета от Украйна.

Изданието нарича фалшиви изявленията на американските политици, че подобна ситуация не е опасна за Киев.

Трудно е да се проследи точно ходът на войната, особено като се има предвид огромното пристрастие на медиите към Украйна, но Киев не изглежда да е близо до спиране на напердването на Москва.

Русия очевидно постигна бавен, но стабилен напредък това лято.

Изглежда, че Киев е постигнал известен напредък с отдавна обещаното си контранастъпление, но дори собствените му войски съобщават за тежки загуби, което може да струва на Украйна някои от най-добре обучените му войски.

Кой тогава ще върне контролираните от Русия Донбас и Крим?

Ако Киев може да постигне в най-добрия случай скромни победи с намаляващата си сила, какви настъпателни победи може да има в бъдеще?

Ако продължаващото настъпление се провали, Русия вероятно ще премине отново в офанзивен режим, напредвайки, макар и бавно. Тогава какво ще се случи, пита се AC.

Изданието прави извода, че Вашингтон очевидно няма стратегия.

Политическят разкол в Европа, кризата на националните правителства на фона на рекордната инфлация и цените на оскъдните енергийни ресурси вече посяха песимистично възприемане на украинския проблем сред огромното мнозинство от европейците. Тези настроения със сигурност ще се засилят с настъпването на зимата и студеното време.

Изданието заключава, че прокси конфликтът срещу Русия е глупав и изключително опасен, с постоянен потенциал за ескалация и разширяване.

Целта на Америка за Украйна и Европа трябва да бъде мир, а не безкрайна война, въпреки изкушението да използва Киев, за да отслаби Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3