Пореден унищожен украински полковник

Още един унищожен украински полковник

Пореден унищожен украински полковник

Стана известно за ликвидирането на полковника от въоръжените сили на Украйна Андрий Омелченко. Унищожен е от руски артилерийски огън на 1 септември. Все още не е известно мястото, където е ликвидиран украинският полковник.

По-рано съобщихме/ Разпръснатите по херсоските степи военнослужещи от ВСУ останаха без снабдяване

Украинското командване, след неуспешното контранастъпление в Херсонско и Николаевско направление, търси варианти за излизане от ситуацията, която е изключително трудна за украинските войски на юг. Загубите на украинските войски надхвърлиха 2000 човека, при това само за три дни. В същото време останките от настъпващите украински сили останаха практически без комуникация, разпръснати из Херсонските полета.

Разпръснатите по херсоските степи военнослужещи от ВСУ останаха без снабдяване

Няколко сравнително големи вражески групи попаднаха в така наречените огневи «торби». На първо място, тази ситуация за украинските войски възникна поради разширената линия на „контраатаката“, при което предните отряди на Въоръжените сили на Украйна се озоваха в района на селището Сухой Ставок на левия бряг на река Ингулец с неприкрити флангове.

Само тази нощ разпръснатите сили на противника с обща численост до две роти бяха ликвидирани в двата огневи чувала в района на Сухой Ставок и Костромка. Някои от тях се опитаха да проникнат в населените места под прикритието на нощта, за да се опитат да оказват активна съпротива оттам, като същевременно обявиха „вземането на населените место под свой контрол“.

Горната информация за «контрола» не отговаря на истината, защото по украинските войски работеха усилено руските системи за реактивен залпов огън. Под подобен залпов огън НЕ можеш за завземеш нищо. Можеш само да бягаш накъдето ти видят очите и да се молиш на всичките вселенски богове, че няма да те улучат.

Понастоящем от мястото на боевете в Херсонско-Николаевско направление пристигат съобщения за това, че украинските вонни, разпръснати фактически в голата степ, се опитват да влязат във връзка с командването за получаване на данни в какво направление да се движат, както и откъде да очакват снабдяване.

Най-остър за тези украински части, които са останали живи, е въпросът със снабдяването.

Да, украинските отряди тръгнаха в контраатака, но в резултат изгубиха възможността да извършват каквито и да било организирани доставки за по-нататъшната им жизнена дейност, а да не говорим за воденето на интензивни бойни действия.

Огневите торби, в които попаднаха еднавременно няколко украински въоръжени групировки, бяха фатални. При подобни ситуация не помага нищо — особено голият ентусиазъм на киевския режим.

Нацистският режим на Незалежната продължава да крие от гражданите си истината за следното: до какво доведе авантюрата на ВСУ в Херсонско направление.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3