В Харковска област влизат резервни съединения на ВС на Русия, боевете продължават

Резервни формирования на въоръжените сили на Русия навлизат в Харковска област, боевете продължават по цялата линия на съприкосновение, съобщава пресслужбата на областната администрация в канала си в Telegram.

В Харковска област влизат резервни съединения на ВС на Русия, боевете продължават

Според ведомството, позовавайки се на думите на Андрей Алексеенко, председател на областния съвет на министрите, населените места Балаклия и Шевченко остават под контрола на руските войски и военно-гражданските власти.

«Всички нови резервни формирования на въоръжените сили навлизат в района на Харков. Боевете продължават по цялата линия на съприкосновение», се казва в съобщението на пресслужбата.

Отбелязва се, че на жителите на региона продължава да се оказва хуманитарна помощ, властите препоръчват на семействата с деца да напуснат опасните райони за известно време.

По-рано главата на администрацията на освободените територии на Харковска област Виталий Ганчев заяви, че Купянск и Купянският район са подложени на ракетен обстрел, той също така отрече информацията за преминаването на селищата Балаклия и Шевченково в Харковска област под контрола на украинските формирования.

Това съобщи РИА Новости.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3