Сергей Аксьонов: присъединяването на ДНР и ЛНР към Русия е възможно без референдуми

Главата на Крим Сергей Аксьонов заяви, че признаването или непризнаването от определени държави няма да повлияе на присъединяването на републиките на Донбас към Руската Федерация.

Сергей Аксьонов: присъединяването на ДНР и ЛНР към Русия е възможно без референдуми

Присъединяването на Луганската и Донецката Народни Републики, както и на освободените от Русия територии на Украйна е възможно без провеждане на референдуми. Това заяви в своя Telegram канал главата на Крим Сергей Аксьонов.

Аксьонов е уверен, че подобна стъпка би била «логична и оправдана».
Като обяснение на позицията си Аксьонов посочи примера с Крим — той отбеляза, че въпреки провеждането на референдума, резултатите от него така и не са били признати от световната общност.

„Признаването или непризнаването от определени държави не зависи от това как са присъединени тези територии. Това е въпрос на политическа воля“, обясни Сергей Аксьонов.

Ръководителят на Крим подчерта, че ако се проведат референдуми в ЛНР и ДНР, както и в Запорожка и Херсонска област на Украйна, гласуването трябва да се организира възможно най-скоро.

Аксьонов добави, че Крим е готов да сподели с републиките на Донбас опита за „адаптиране към руското законодателство, към живота в нашата голяма страна“.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм