Изтребителят Су-35 е най-доброто руско оръжие във въздуха, той е непобедим

По-рано ракета “въздух-въздух” с най-голям обхват беше американската «Феникс». Но последните събития в Русия сринаха успехите на Съединените щати. Съобщава се, че руският Су-35 е бил оборудван с ракета с обсег до 300 километра. Изтребителят Су-35 е най-доброто руско оръжие във въздуха, той е непобедим

Превод от Sina, Китай:

Руските изтребители обикновено са оборудвани с ракети “въздух-въздух” с малък обсег от серия Р-73, ракети “въздух-въздух” със среден обсег от серия Р-27 и Р-77.

Новоразработената ракета Р-37М влезе в експлоатация и беше оборудвана на изтребителите-прехващачи МиГ-31. Това е голямокалибрена управляема ракета “въздух-въздух” с голям обсег и обсег на действие над 200 километра.

Според видеозапис, разпространен от Министерството на отбраната на Русия по случай 100-годишнината от създаването на 929-ия Държавен център за летателни изпитания, изтребител Су-35 наскоро е извършил изстрелвания на тази ракета.

В сравнение с ракетите “въздух-въздух” от сериите Р-27 и Р-77 със среден обсег, Р-37M е много по-голяма, дължината й е около 4,1 метра, диаметър — 0,38 метра, размах на крилата 0,72 метра, теглото достига 510 килограма, а теглото на бойната глава е около 60 килограма.

Изтребителят Су-35 е най-доброто руско оръжие във въздуха, той е непобедим

По-рано ракетата “въздух-въздух” с най-голям обсег на действие беше американската AIM-54 Phoenix с обсег от около 184 километра, но тя беше напълно изтеглена от въоръжение през 2004 г. Най-мощната ракета с най-дълъг обсег, предадена в момента на американската армия, е ракетата въздух-въздух AIM-120C. Обхватът й обаче е само сто километра, така че САЩ изостават от Русия в тази област.

Съобщава се, че техническите характеристики на Р-37М ще продължат да се подобряват, а най-важната характеристика на тази ракета е увеличаването на обсега на полета до 300 километра.

Подобрената версия също ще се фокусира върху добавянето на функция за електронна война. Дори при електромагнитни смущения и потискане от врага, снарядът ще може уверено да се движи по зададената траектория, докато не удари целта.

Източник: https://k.sina.com.cn/article_6379388705_17c3dbf2100100uhiu.html?sudaref=away.vk.com&display=0&retcode=0

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3