Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 7 септември (обновява се)

08:02 Частите на НМ на ДНР изтласкват врага северно от Песок. След освобождаването на Песок подразделенията на 11-ти полк, батальон «Сомали» и подразделенията на специалните сили на НМ ДНР продължиха да развиват успешно настъпление.

Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 7 септември (обновява се)

08:01 В контролираните от ВСУ населени места се констатират масови факти на грабежи.

В района на населените места Соледар и Артемовск пристигнаха нови подразделения на украинските войски, които извършват незаконни действия. Под заплаха от физическа разправа те отнемат ценности, превозни средства и храна от местното население. Местното командване не се намесва в подобна дейност на подчинения си личен състав, органите на реда не реагират на оплаквания от местното население, каза в канал в Telegram Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР.

08:00 На снимката се виждат последствията от вчерашния обстрел на село на мината им. Калинин от украинските въоръжени формирования. Щети получи жилищна сграда на улицата. Р. Зорге, 14/1.

05:52 През изминалото денонощие, 6 септември 2022 г., от представителството на ЛНР в СЦКК не са регистрирани обстрели по населени места.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм