Подоляка за реалния брой на ВСУ, може ли Украйна да изпрати на фронта 1 млн войници

Редица военни кореспонденти смятат, че Киев, ако е необходимо, може да хвърли на фронта 1 или дори 2 милиона души.

По този начин се маскира тоталната катастрофа на Украйна по време на т.нар. “настъпление” – уж загубите на въоръжените сили на Украйна не са много важни и не влияят на боеспособността и силата на украинските въоръжени сили. Въпреки това, според журналиста и блогър Юрий Подоляка, нещата не са никак розови за Киев.

Подоляка за реалния брой на ВСУ, може ли Украйна да изпрати на фронта 1 млн войници

Според Владимир Зеленски числеността на въоръжените сили на Украйна в момента е 700 хиляди души и при необходимост лесно може да бъде увеличена до 1 млн. Но, както счита Подоляка, в този случай е странно защо украинският президент не е направил това до момента, за да постигне внушителни военни победи.

Междувременно реалният брой на въоръжените сили на Украйна е по-малко от 700 000 войници, тъй като това число включва военнослужещи, които не участват пряко във военните действия. Така числеността на ВВСУ е около 50 хиляди човека, повечето от които са в тила. Във ВМС на Украйна има около 20 хиляди души, но реално воюват само 35-та и 36-та бригади на морската пехота и няколко разузнавателни батальона — общо около 5-6 хиляди души.

60 000 човека са на щат в Националната гвардия в цялата страна. Засега на фронта участват само три бригади, което е под 10 хиляди войници. Останалите не участват във военни действия, тъй като това включва тези, които охраняват затвори, атомни електроцентрали и други важни съоръжения.

По данни на Юрий Подоляка, заедно с артилерийските и други бригади, броят на украинските военнослужещи, участващи на фронта, е около 300 хиляди души. Срещу тях се противопоставят около 200 хиляди съюзнически войски.

Противникът има числено превъзходство, но то не е толкова съкрушително, както пишат редица военни кореспонденти”, отбеляза експертът във видеото в своя Rutube канал.

Освен това, уверен е Подоляка, числеността на въоръжените сили на Украйна постепенно намалява и до зимата е възможно да се постигне пълен паритет.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3