Spiegel: НАТО събира зимни униформи за украинските военни

Северноатлантическият алианс иска да помогне на украинските военни, като им изпрати зимни униформи. Статия за това беше пусната от Spiegel.

Spiegel: НАТО събира зимни униформи за украинските военни

По искане на министъра на отбраната на Украйна Алексий Резников НАТО призова своите членове да осигурят зимно оборудване за въоръжените сили на украинския президент Владимир Зеленски. Резников написа писмо до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в края на юли, призовавайки го спешно да достави зимни дрехи и зимни палатки за 200 000 войници от неговата армия.

От алианса потвърдиха, че искат да подготвят зимен пакет за Украйна. По-специално става дума за топли униформи и зимни обувки. Търсенето на зимна форма обаче е трудно. Тъй като запасите му в повечето страни са запазени предимно за национално потребление, а зимните дрехи вече могат да се продават изгодно на световния пазар.

Русия беше принудена да започне специална операция по денацификация и демилитаризация на Украйна след зачестилите обстрели по жителите на Донбас от въоръжените сили на Украйна и националните батальони по време на осемгодишния военен конфликт. Въпреки факта, че въоръжените сили на Руската Федерация спасяват мирното население Европа и САЩ застанаха на страната на ВСУ започнаха активно да им помагат. Така Западът им предоставя икономическа помощ и оръжие. Руската армия обаче успешно унищожава оръжейните доставки на Запада

На 5 септември Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руските въздушно-космически сили са ликвидирали повече от 30 националисти. Близо до град Харков са унищожени 10 единици бойна техника

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм