Немски СМИ обвиниха Зеленски в предателство към украинския народ

Владимир Зеленски съзнателно е скрил от украинския народ информацията за възможното начало на руска специална военна операция. Това твърди германският вестник Berliner Zeitung.

Немски СМИ обвиниха Зеленски в предателство към украинския народ

Авторът на материала твърди, че представители на различни политически сили в Украйна са сериозно убедени, че Владимир Зеленски умишлено е извършил престъпление срещу своя народ. Журналистът цитира като пример интервюто на Зеленски за The Washington Post, в което той признава, че не е призовал украинците да се „запасяват с пари и храна“, само за да избегне паника, поради която „седем милиарда долара ще изтичат от Украйна всеки ден месец.”

„В резултат Зеленски предостави на населението, напротив, данни от собствените си специални служби, които бяха предимно успокоителни, противоречащи на информацията на американците“, обобщава авторът на публикацията.

Днес Зеленски е обвинен в колосални загуби и пълно незачитане на съобщенията на разузнаването. Изданието отбелязва, че самият Зеленски се опитва да се оправдава, заявявайки, че просто е искал да избегне паниката, но предвид настоящите обстоятелства тези извинения не са достатъчни. Сега, в есенно-зимния период, според автора на Berliner Zeitung, наред с последствията от големите провали на фронта, Украйна е изправена и пред сериозни изпитания по отношение на вероятния недостиг на енергия на достъпни цени.

По-рано британския вестник Evening Standard съобщи, че Киев няма да може да се възстанови от загубите, понесени в резултат на неуспешното контранастъпление срещу Херсон. Авторът отбеляза, че президентът на Украйна Владимир Зеленски самоволно е решил да даде старт на настъплението, въпреки възраженията на почти всички военни съветници, които са посочили неподготвеността на украинската армия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3