Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 4 септември (обновява се)

20:12 Украинските войски обстреляха четири пъти
територията на Донецката Народна Република за час, като са изстреляли девет снаряда с калибър 155 милиметра и 18 мини с калибър 120 милиметра, съобщи представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на проблемите, свързани с военните престъпления на Украйна доклади.

Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 4 септември (обновява се)

„Фиксирани са обстрели от страната на въоръжените формирования на Украйна в следните направления: 18 май (съвпада с московското време) — село Озаряновка — село Зайцево: изстреляни са 11 мини с калибър 120 милиметра; 19.00 (съвпада с московското време) — селището Ленинское — населения пункт Широка Балка: изстреляни са седем мини с калибър 120 милиметра; 19.15 (съвпада с московското време) — селището Красногоровка — град Донецк (Кировски и Куйбишевски райони): изстреляни са пет снаряда с калибър 155 милиметра; 19.17 (съвпада с московското време) — селището Орловка — селището Макеевка (Червоногвардейски район): изстреляни са четири снаряда с калибър 155 милиметра ”, се казва в изявление на представителството в телеграм канала.
19:32 Изявление на официалния представител на НМ ДНР относно ситуацията в 19.30 на 04.09.2022 г.

През изминалото денонощие, според информация на представителството на СЦКК в ДНР, противникът е изстрелял повече от сто тридесет и два боеприпаса от реактивни системи за залпов огън БМ-21 «Град», танкове, артилерийски оръдия с калибър 155 и 152, както и 120-мм минохвъргачки.

Огънят се е водил по районите на седем населени места в републиката. В резултат на обстрела бяха ранени четирима мирни жители. Пострадали са 11 къщи. Допълнителна информация за пострадали мирни жители и щети по инфраструктурата се уточнява.

Продължава комплексът от работи по разминирането на противопехотни мини ПФМ-1 «Лепесток» (ПФМ-1С)/ «Венчеслистче»

Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм