Министерството на отбраната на Руската Федерация обяви ликвидирането на 50 чуждестранни наемници в ДНР

Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия ликвидираха до 50 чуждестранни наемници в района на Курахово на Донецката Народна Република. Това съобщиха в неделя, 4 септември, от Министерството на отбраната на Руската Федерация.

Министерството на отбраната на Руската Федерация обяви ликвидирането на 50 чуждестранни наемници в ДНР

Близо до село Курахово в Донецката Народна Република до 50 чуждестранни бойци бяха ликвидирани в резултат на удар с високоточно оръжие на руските ВКС по два пункта на дислокация на чуждестранни наемници»- се посочва в сводка на ведомството.

Освен това се съобщава за унищожаване на временни дислокации на 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) край Краматорск. Унищожени са 11 единици техника, повече от 120 войници са унищожени

Освен това руската армия успя да нанесе удар по позиции на подразделения от 30-та механизирана и 95-а десантно-щурмова бригада в Гусаровски район на Харковска област и Адамовка на ДНР, в резултат на което бяха ликвидирани 110 бойци.
Командването на украинските войски доукомплектува тези формирования за сметка на мобилизирани граждани от западните и централните райони на страната.

По-рано, на 2 септември, министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че около 3000 чуждестранни наемници са били ликвидирани по време на руска спецоперация за защита на жителите на Донбас. Според него на фона на високите загуби на въоръжените сили на Украйна се наблюдава намаляване на притока на чуждестранни наемници.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм