Spiegel: «Проруска дезинформация» — германското външно министерство се застъпи за Бербок

Германското външно министерство нарече «проруска дезинформация» причината за широките критики към главата на ведомството Аналена Бербок, пише Der Spiegel. По-рано Бербок каза, че е обещала на украинците да ги подкрепя толкова дълго, колкото им е необходимо, и затова би искала да спази обещанието си — независимо от мнението на нейните германски избиратели. Поведението на политика беше критикувано не само от немските й колеги: публикация с противоречивото изказване на Бербок беше споделена от хиляди възмутени потребители на социалните медии в рамките на няколко часа.

Spiegel: "Проруска дезинформация" - германското външно министерство се застъпи за Бербок

«Алтернативата за Германия» и партията Левите обвиниха политика от «Алианс 90/Зелените», че пренебрегва волята на избирателите. Съпредседателят на «Алтернатива за Германия» Алис Вайдел призова за оставката на Бербок:

«Който явно плюе по интересите на избирателите в Германия, повече няма място на министерския пост», написа тя в Twitter.

Депутатът от Бундестага от Лявата партия Севим Дагделен отбеляза в своя акаунт, че външният министър, който отхвърля дипломацията и действа под мотото «Първо Украйна, гражданите не ме интересуват», е «пълна катастрофа», отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3